Професор не издържа и обяви: Машините превърнаха изборите във фарс. Трябва да има гигантски глоби

михаил константинов

В предаването „Денят на живо“ по Нова Нюз математикът и бивш ръководител на „Информационно обслужване“ проф. Михаил Константинов коментира информацията на ГРАО, че в 343 места в страната има необичайно активна миграция

Една и съща шашма се прави. Тя се прави от местните кметове, които търсят преизбиране. Те си внасят избиратели от други общини, където не са нужни. За гласуването ще ги докарат и после ще ги върнат. Това нещо е незаконно, заяви проф. Константинов.

Трябва да има гигантски глоби. Не е нужно да глобите всички – хванете един и му „отрежете главата до кръста“ за назидание. Другите ще се замислят дали да продължат тази практика, добави той.

С уседналостта проблем няма, ясно е кой има право да гласува – трябва да имате регистрация по постоянен и настоящ адрес в съответната община минимум 6 месеца преди датата на изборите, отбеляза математикът.

Що се отнася до машините, бих казал, че в Европа такова гласуване няма. В последните 10 г. не се занимаваме с политики, занимаваме се с технологии. Заради съмненията за изборни измами при машинното гласуване лошото стана – доверието в изборния процес е сринато. Половината българи не вярват на машините, половината не вярват на хартиеното гласуване. Наблюдаваме фарс на изборния процес – занимаваме се с технологията на гласуването, а не с целта на вота, каза още проф. Михаил Константинов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ