Гранична полицайка е простреляна при гонка с мигранти на границата с Турция. Колега: Тя е герой!

полицаи

Старши полицай Николета Костадинова от Граничен полицейски участък – Средец е в болница с огнестрелна рана при инцидент със задържане на мигранти край границата. Пострадалата се намира в УБАЛ-Бургас в добро общо състояние.

Това обяви на брифинг главен комисар Антон Златанов, директор на ГД „Гранична полиция“. Инцидентът е станал рано сутринта в четвъртък. Става въпрос за шестима мигранти, незаконно преминали границата. След подадена информация е започнало преследване от граничните служители. Следата е хваната благодарение на полицейско куче.

Групата не се е подчинила на заповед да спре и мигрантите се разпръснали в различни посоки в гората. Костадинова е произвела предупредителни изстрели във въздуха, при което групата застава на място.

Докато останалите колеги излязат от позициите си, единият от мигрантите блъска Костадинова. В същото време тя е държала с едната ръка повода на полицейското куче, с другата – служебното оръжие, с което преди секунди е стреляла.

При падането назад тя произвежда изстрел, който засяга крака ѝ. Всички десет граничари, участвали в тази операция са наградени с моя заповед с парични награди.

Николета Костадинова се намира в УМБАЛ-Бургас, има огнестрелна рана в крака, но за щастие е в добро общо състояние.

„Касае се за случка, при която група от 6 мигранти са преминали незаконно границата. Колегите се насочиха по информация, хванаха следата, благодарение на полицейско куче.

Водачът на кучето – старши полицай в ГПУ-Средец Николета Костадинова, се озова непосредствено зад група и започва преследване. Останалите колеги провеждат заградителни мероприятия.

При застигането им в горичката колежката издава неколкократни команди „Стой, полиция!”, „Стой, ще стрелям!”. Те не се подчиняват и Костадинова вади служебното оръжие и стреля предупредително във въздуха.

Целта е постигната – групата застава на място. Единият от мигрантите обаче се обръща и докато Никол Костадинова държи с едната си ръка кучето, а с другата пистолета, той я блъска.

При падането ѝ на земята оръжието произвежда изстрел, който я уцелва в крака.

Тя е добре, в болница е. Няма притеснения, благодарение на лекарите всичко е наред. Тя се държи сякаш се е обола с игла. Тя е героят на вчерашния ден.

Заради това всички, участвали в операцията, са получили парични награди“, разказа старши комисар Антон Златанов, цитиран от Флагман бг.

Участвалите в преследването на мигрантите десетима служители на Гранична полиция бяха наградени на официална церемония.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ