Жена сложила кръстове на печатите на бюлетините в „Столипиново“

Image_16019866_40_0

Ръст на гласувалите и куриози бележат днешния вот за местни органи на властта в пловдивския квартал „Столипиново“.

В сравнение с последните парламентарни избори броят на хората, участвали в изборите, е значително по-голям. До 17 часа в училище „Пенчо Славейков“ 1500 души бяха пуснали своя глас, докато на изборите за Народно събрание не надхвърлиха 800. Като основни причини за това местните хора изтъкнаха, че все пак избират кметове на района и на града, а не депутати, които не виждат никога, а и с хартиените бюлетини се справят по лесно. Пред някои от секционните комисии се образуваха опашки от желаещи да гласуват, а много хора дойдоха с децата си.

„Надяваме се най-после положението в нашия квартал да се подобри. Проблемите са много. Най-тежки са тези с чистотата, дупките по улиците, повреждащата се често канализация и липсата на зеленина. Дори в блоковете, които бяха санирани, избите вече са наводнени“, заявиха Румен и Георги Илиеви и Еньо Петров, след като пуснаха бюлетините. Местна жителка пък недоволстваше, че е трябвало да гласува с три бюлетини, което й създало проблеми.

„Голяма част от хората в квартала са неграмотни. Трябваше да направят само една бюлетина, а не да се затрудняваме с три и да питаме по няколко пъти членовете на избирателните комисии“, заяви тя, но не се отказа и гласува.

Стигнало се и до куриозен случай. Жена сложила кръстове на печатите на трите бюлетини, които получила. Наложило се да й дадат нови и да й обяснят как се процедира.

„Изборите минават спокойно. Нямаме проблеми. При нас до 17 часа гласуваха 93-ма души от 576 регистрирани“, коментира председателят на 47-а секционна избирателна комисия Николай Манолов.

Изборите протичат спокойно, увери Николай Манолов.

Много хора отиваха да гласуват с децата си.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ