Асен пред нервен срив: Абсурдно е да не мога да гласувам! Хасково се управлява по безобразен начин

payimage-605174

Не успях да гласувам. Получих мотивиран отказ, за да ми се издаде разрешение за гласуване. Това каза пред журналисти финансовият министър Асен Василев. Той прочете и мотивите на общината в Хасково за отказа, според която няма достатъчно доказателства, че последните шест месеца е бил на територията на България.

„Община Хасково не може да установи, че последните шест месеца аз съм бил на територията на страната, а не съм живял в чужбина. Мисля, че това е меко казано абсурдно, още повече че им дадохме документи, свързани с избирането ми като народен представител от ЦИК, което автоматично означава, че живея в страната, след това свързано и с назначаването ми като министър на финансите. Не знам колко по-оригинални документи им трябват от „Държавен вестник“, каза Асен Василев, цитиран от БГНЕС.

Според него казусът не е, че не може да гласува, а че общината в Хасково в продължение на шест часа се е опитала да установи дали народен представител, избран от Хасково, и министър на финансите е живял през последните 6 месеца на територията на страната.

По думите му това е присъда за града, който в последните няколко мандата се управлява по „безобразен начин“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ