Произнесоха присъдата на Асен: Плащай си глобата вместо да тормозиш общините и да искаш глупости

payimage-604783

,,Асен Василев нека да не разиграва администрацията в община Хасково, ами да отива и да си плаща глобата. Ако не е прочел закона (за гражданската регистрация), да го прочете – там пише, че на 30 ден, ако си се преместил, трябва да смениш настоящия си адрес. Да не ходи да тормози общините и да иска глупости, на които няма право, а да ходи да си плаща глобата и да престане да ни занимава със себе си“, заяви проф. Михаил Константинов пред „Труд news”.

„Доколкото разбрах, настоящият адрес на господин Василев е извън страната (б.р. в САЩ). Това означава, че той няма избирателни права за местни избори. Няма как да гласува, защото към 28 април 2023 г. всеки български гражданин, който има избирателни права, трябва да е имал регистриран настоящ или адрес на територията на страната. Много българи, които имат настоящ адрес извън страната, се обаждат. Прибрали са се преди известно време в страната, но не са положили усилия да променят регистрацията по настоящ адрес и не фигурират в избирателните списъци“ – това коментира заместник-председателката и говорител на ЦИК Росица Матева на брифинг.

По-рано днес финансовият министър и съпредседател на „Продължаваме промяната“ Асен Василев отиде да упражни правото си на глас, но бе върнат от секционната комисия, тъй като е бил заличен от избирателните списъци.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ