ОИК-Пловдив: Ако протоколите са верни, обработката им ще е бърза

1876688

Изборният ден в Пловдив приключи. Това съобщи секретарят на ОИК – Пловдив Калоян Сухоруков. Той потвърди, че избирателната активност в Пловдив е 34,38 %. Изборният ден приключи при спокойна обстановка. Нямало е сериозни сигнали за нарушение на изборния ден. Всички са били по-скоро за даване на указания по отношение на прилагане на методическите указания.

Жена е била в списъка със заличени лица, въпреки че има постоянен адрес в Пловдив, но настоящият адрес е в кралство Швейцария и няма как да гласува, защото не отговаря на изискването за уседналост.

Указаният са давани и за правилно сгъване на бюлетините.

Всички изборни СИК са отворили навреме и своевременно са попълнени с недошли членове.

„Стига да са верни протоколите, бързо ще върви обработването на данните и предоставянето на резултатите“, заяви Сухоруков.

От полицията е създадена необходимата организация за охрана при транспортирането на книжата и материалите от изборите до Общинските избирателни комисии. Звената „Български документи за самоличност“ са издали общо 100 удостоверения, като 40 от тях са от днес.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ