Панделиева побесня заради изборния цирк с Асен: Изобщо не бил знаел ама много искал да гласува

payimage-593509

Журналистката Лияна Панделиева побесня минути след края на изборния ден. Острото й мнение е по повод днешния изборен цирк с Асен Василев.

Ето какво написа Панделиева за случилото се (публикуваме думите й без редакторска намеса):

„Министърът на финансите на България ИЗОБЩО НЕ ЗНАЕЛ, че за местни избори е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да си регистриран с настоящ адрес в България.

Финансовият министър показал документ, че е член на парламента. Е, да, ама няма настоящ адрес в България. Много искал да гласува в Хасково. Но той нямал дори български адрес, а американски.

В медийните информационни кампании за местните избори се казва ВСЕКИ ПЪТ: „Проверете дали името Ви фигурира в изборните списъци на адреса, където желаете да гласувате.“ И това се казва стотици пъти по телевизии, радиа, публикации.

Е, да, ама министърът на финансите решил, че няма нужда да проверява – той нали е министър, значи всичко трябва да може.

По думите на Василев, като е представил документ, че с решение на ЦИК на 8 април е бил избран за народен представител, според него означавало, че предишната му адресна регистрация не е валидна.

Той така е решил – логично му било, някак. По същия начин един зам.-министър на същата група гениални хора рече да снима с телефон нещо, което никой до ден днешен не е снимал. И не – никой от „лошите“ не го е карал да го прави – сам се е „активизирал“.

Какво щеше да стане, ако Делян Пеевски беше с турски адрес, а искаше да гласува в България? Какво щеше да се случи на кой да е депутат от ГЕРБ, ако опиташе същия номер?

Хаосът на тези избори е потресаващ, а вече е ясно и откъде идва компетентността, довела до повсеместните абсурди“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ