Нинова изтръпна заради балотажите, обърна се към свои: Предателство е ако направите това

payimage-562818

БСП никъде в страната няма да подкрепи ГЕРБ на балотажите на кметските избори. Това увери лидерът на соцпартията Корнелия Нинова на брифинг тази вечер в София по повод преминалия местен вот.

„Бъдете сигурни. Не може толкова години да се бориш с модела ГЕРБ и сега на балотажите да подкрепиш ГЕРБ. Това би било предателство към много хора“, отсече Нинова.

Дали обаче там, където „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) са на балотажи, БСП биха ги подкрепили?

„Ще говорим за балотажите за всеки град. Много различни са ситуациите. На някои се явяваме ние с ПП, на други… Нека ги разгледаме град по град, област по област и ще ви говорим за това от понеделник нататък“, заяви лидерката на БСП.

На въпрос дали на втори тур ще разчитат на подкрепа от кандидати на ГЕРБ, тя отговори: „Казах ви, че за балотажите ще говорим от понеделник нататък. Но, ако принципно ме питате, не бих призовала никъде наши хора да подкрепят кандидати на ГЕРБ. Това е принципна позиция. И няма как, хора, разберете – след толкова години битки с този модел сега заради единия пост или едното кметско място да се отметнем и да излъжем нашите хора. Не! Достатъчно всички ги лъгаха. БСП остана единствената партия – алтернатива на този тип управление; на сглобката, на задкулисието, на договорките. Ние останахме единствената алтернатива и няма да предадем тази алтернатива и хората, които стоят зад нас, заради 2-3 кметски места. Просто това няма как да се случи.“

Сред добрите новини за БСП била тази, че покачили резултата си в сравнение с предишните избори (не стана ясно дали Нинова говори за предишните местни избори през 2019 г. или за последните парламентарни преди няколко месеца). Друга добра новина обаче била, че целта, която си поставили за този вот била „да се разгради моделът ГЕРБ в местната власт и да започне промяната отдолу нагоре“.

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ