Сътрапезник на Кирил Петков: Кой ще стане кмет на София сега зависи от… Бойко Борисов

payimage-602344

Социологът от „Галъп Интернешънъл“ Първан Симеонов коментира защо ГЕРБ дори не стигна до балотаж в София.

„Хекимян беше добра кандидатура, издигната по лош начин. Ако този човек беше издигнат няколко месеца по-рано, можеше да изтече мръсната вода, можеше да е минал целия този период, в който на него му се налагаше да обяснява защо се е кандидатирал и т.н., и да влезе в новата роля. Защото той има опита на журналист, на политически журналист, видя се, че много бързо попива тази лексика. Вместо това той беше издигнат в низ от други опции, които не са се случили и приличаше малко на кандидатура от няма и къде.

Нито шоу кандидатура стана какъвто може би е бил замисъла, нито пълноценна кандидатура стана.

Жалко за самия него, защото някакси ми се стори, че не видях Борисов до него, не видях политическия прожектор насочен към него. Той вероятно ще работи амбициозно и има своята политическа кариера напред в Столичния общински съвет“, каза той в сутрешния блок на БНТ.

„Общата картина е, че навсякъде се търси освежаване в страната.

И то към такива мажоритарни, работяги, млади момчета. Навсякъде, където един кмет тъкмо се е проявил, веднага му се дава мощен втори шанс. Вижте Ямбол, вижте Перник, вижте Русе. Вижте Варна – силно протестно „анти Портних“, очевидно, гласуване. За един кандидат – Благомир Коцев, за който се смяташе, че не е перфектния кандидат, обаче гледайте какво направи. Байкушев в Благоевград, където се очакваше други по-прагматични кандидати, които да излязат напред“, коментира още Симеонов.

„Ваня Григорова показва, че тази вълна на протест – дори радикален, дори левичарски, има почва в България. Ще видим какво ще стане на втори тур.

Дистанцията е малка и Ваня Григорова може да даде много оспорвана битка.

Като видите условно 30 на 20 пункта, и видите, че има „Възраждане“, „Има такъв народ“ и ГЕРБ, които в тази поляризация – машини, антимашини, хич няма да предпочитат Терзиев, ако бъдат оставени да гласуват по любов. Разбира се, може да бъдат оставени и вкъщи. Тук голямата роля отново е на Борисов – какво ще им каже, ще им каже ли да подкрепят Терзиев или ще измисли някаква средна формула. Тоест, Ваня Григорова има всички шансове“, заяви още социологът, станал известен с това, че си пиеше уискито в кабинета на Кирил Петков, когато Бойко Рашков нареди арестта на Бойко Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ