Сигнал за престъпление, свързано с изборите: Почерня от полиция в Бойчиновци

полиция

Полицейска акция и следизборно напрежение има в Бойчиновци.

Акцията е започнала още през нощта след сигнал за документно престъпление, свързано с изборите. А именно – изборните книжа не са били прибрани в помещението, указано със заповед на временно изпълняващия длъжността кмет, предава бТВ. Впоследствие те са били преместени, като входящият им номер е взет от стар документ.

Проверката по този сигнал продължава и в момента. Междувременно се оказа, че сигналите са общо пет, а жалбите – осем. Всички те са за различни изборни нарушения.

След приключване на изборния ден в Бойчиновци се стигна и до напрежение. Скандалът избухна между привърженице на двамата кандидати за кмет на общината, които отиват на балотаж следващата неделя.

„Има разминаване в броя на бюлетините в една от секциите с около 126. Това налага те да бъдат преброени отново. Разминаването е в отразените в протоколите на СИК и действително извадените от избирателната кутия“, обясни Тодор Георгиев, говорител на ОИК- Бойчиновци.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ