До часове всичко ще лъсне! От ПП ревнаха с обвинения към ЦИК: Спекулации, внушения, манипулации…

payimage-604936 (1)

„За момента няма квалификации от никой, че е нарушение. Има някакви спекулации. Правят се манипулативни внушения, но аз няма да коментирам. Премиерът вече изрази позиция си относно това, което ДАНС са написали в техния доклад“, заяви Васил Пандов от ПП-ДБ след заседанието на Върховният административен съд по делото срещу решението на ЦИК за отмяната на машините за гласуване, предава Блиц.

„Това, което чухме в съдебната зала от страна на г-жа Матева от ЦИК, всъщност напълно потвърди нашите предварителни опасения и доводи, че мотивите за отмяна на машинното гласуване са свързани с обстоятелства, които ги няма в техния акт. В него, той е публичен, се посочва, че няма решение на МЕУ. Нямаше нищо за подписа на министъра. С това обстоятелство, което беше изтъкнато днес ЦИК се опитва да допълни акта си, защото той е издаден неправилно”, съобщи Пандов.

„Днес ВАС ще се произнесе до 20 ч. Ние вярваме, че правовата държава и елементарното спазване на законността в България ще възтържествува. След това ще видим дали това е предпоставка за някои длъжностни лица да сезираме прокуратурата за нарушение на изборните права на всички български граждани”, каза още Пандов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ