Извънредно! Полиция и данъчни нахлуха в Областни централи на ДПС в 4 града, изнасят документи

169875164456549

Униформени полицаи и следователи са атакували Областната централа на ДПС в Бургас на главната ул. „Александровска“ №11, около 12:30 часа. За това съобщават очевидци, които са станали свидетели на действията на компетентните органи, които са излизали от помещенията на партията в папки в ръце и са ги прибирали в служебен автомобил.

Флагман отиде на място, за да установят какви са причините за тази операция и дали тя е свързана с изборния процес. Областният съвет на ДПС се намира на втория етаж в сграда без асансьор, в която се помещават още Териториалната дирекция „Държавен резерв“ и Държавната агенция за закрила на детето. По стълбите към изхода репортер засече три млади жени, които се шмугнаха много бързо в пресечката към ул. „Хан Крум“.

Една от тях обаче бе разпозната като Фатме Юнуз – секретар на Областната организация на ДПС. В офиса завариха само една служителка, която заяви, че не знае какво се е случило, тъй като работи в помещение отделено с дебела стена от кабинета на Фатме Юнус. Областният лидер на ДПС Ахмед Мехмед, който току-що стана и кмет на община Руен, заяви, че няма никаква представа какво се случва в Бургас.

„Намирам се в Айтос по партийни дела, търсете г-жа Юнуз и изяснете причините с нея“, каза той. Фатме Юнуз бе категорична по телефона, че към момента се намира у дома си. Отказа да говори какво и дали изобщо нещо се е случило в кабинета й.

Медията разполага с информация, че на територията на Бургас, София, Варна и Русе тече международна специализирана операция, възложена от германските служби за сигурност, по искане на данъчните им власти.

Иззети са документи от централата на ДПС, които нямат нищо общо с приключилите току-що избори. По тях ще се търсят данни за организирана престъпна група, реализираща измами с трафикиране на гастарбайтери в Германия – пране на пари от недекларирани приходи.

По време на претърсването в Бургас са присъствали двама данъчни експерти от Германия и наши следователи. Аналогични действия в момента текат в София, Варна и Русе.

Разследват се фирми, в които участва и Фатме Юнуз.

Юнуз е сред елита на ДПС в Бургаска област, била е кандидат за общински съветник през 2019 г. – на четвърто място в листата за Бургас, а в тази кампания – на избираемото трето място. Тя е лидерка на женската организация на ДПС, завършила е право и е сред най-големите надежди на Движението за качествено попълнение в лидерския състав.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ