,,Касиране на изборите и съд за членовете на СИК“: Ври и кипи в Малорад, народът се вдигна

malorad

Светкавични реакции след разпространеното видео от избирателна секция в Малорад, в която се дописват преференции. Поправка на бюлетини, подарени преференции. Така в една от секциите в село Малорад броиха гласовете на избирателите.

Членовете на комисията се уговарят да допълнят част от бюлетините за преференции за хора в общинските листи от различни партии, които са от селото. Това са Мартин Диловски от БСП и Цено Цоловски от „Възраждане“.

След като видеото обиколи социалните мрежи, хората в Малорад искат касиране на изборите и съд за членовете на Секционната избирателна комисия, предава Bulgaria On Air.

„Тия хора направо трябва да се осъдят, те нямат право, нямат акъл в главата. Може ли да има камери и те да правят тия работи? Не знам какво ще стане, може би ще касират изборите“, възмущава се Найчо Найденов от с. Малорад.

„Нямам думи, това са честни избори. Нали видяхте как се случват нещата в село Малорад и в цялата община Борован… Г-н Цено Циловски, за който му драскаха преференциите, беше в секцията. Аз бях в шеста и ходих до пета секция десетина пъти, те постоянно я заключваха и аз чуках, за да ми отворят, защото имам право да влизам. Уведомена е прокуратурата, подадена е жалба“, обясни кметът на с. Малорад Иво Иванов.

От ОИК Борован отказаха коментар, но заявиха, че са сезирали прокуратурата по случая.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ