Извънредна новина от съда за насилника на Дебора: Адвокатите му направиха немислимото

payimage-596372

Отложиха делото за промяна на мярката за неотклонение на Георги Георгиев, обвиняем за нападението на 18-годишната Дебора Михайлова. Това беше решено по време на днешното заседание на Районния съд в Стара Загора. Причината е, че адвокатите на Георгиев Валентин Димитров и Петко Кънев не са се запознали с част от материалите.

„Има материали, с които не сме се запознали, а те са на електронни носители. Затова беше взето решение да ни се даде възможността да се запознаем с тях и да бъде отложено заседанието“, каза пред медиите адвокат Кънев. Той припомни, че най-тежката мярка „задържане под стража“ е взета по обвиненията за заканите с убийство. Там почти нищо не се върши. Това обвинение беше такова, че да се задържи Георги и да се продължи разследването“, коментира адвокатът на Георгиев, предава Лупа.

Заседанието за промяна на мярката за неотклонение ще се гледа на 7 ноември в 9:30 часа.

През август държавното обвинение обедини двете досъдебни производства, образувани срещу Георгиев, за нанасяне на двустепенна средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и лека мозъчна контузия, довели до разстройство на здравето, временна опасност за живота, и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други части от тялото на 18-годишното момиче. Наблюдаващият прокурор Десислава Калайджиева допълни, че предстои да му бъде повдигнато обвинение и за това, че „на 26 юни в Стара Загора в стая в апартамент е принудил пострадалата да претърпи нещо противно на волята си като остригал част от косата ѝ и употребил сила – удар с юмрук“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ