Борисов: ГЕРБ унищожи ПП-ДБ с 537 000 срещу 273 000 гласа! Моето предложение към Киро беше…

payimage-593511

537 094 души са гласували за ГЕРБ срещу 273 хил. за ПП-ДБ. Не може да изкараш ГЕРБ по-слаб от ПП- ДБ при този резултат. Ние се борим винаги да сме национални първенци и на тези избори сме, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Добрич, предава Марица.

По думите на Борисов, след като от тях не е поискано да подкрепят никого, а и от ГЕРБ не са поискали те да ги подкрепят, всяка партия на практика е свободна да прави каквото желае.

„Моето предложение към Кирил Петков и останалите още преди изборите беше да направим рамката на един блок и да отчитаме като представяне на този блок трите партии, които представляват коалицията, като резултат, защото фактът е този – ГЕРБ е първа, ДПС са втора, ПП-ДБ са трета политическа сила. Под чертата са БСП и „Възраждане“.

Сиреч сглобката като представителност на хората, които я представляват, е повече от представителна, и вече тук трябваше да разсъждаваме не кой как се е представил, а защо е ниска избирателната активност, защо не успяваме да убедим хората, че това, което правим е правилно“, каза още Борисов.

Борисов допълни, че ГЕРБ има 1499 местни депутати. „Един не ни е стигнал да сме 1500, а на колегите от ПП-ДБ четири, за да са 400, те имат 396″, каза още той и допълни, че БСП имат 740, ДПС – 964, „Възраждане“ 199.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ