,,Да напишем 2 преференции, ще си затворя очите“: Трети случай на подправяне, народът е бесен

дописване

Ново видео се завъртя в социалните мрежи със съмнения за подправен вот, предава 24 часа. На клипчето, за което се разбира, че е от 10-а секция в Момин проход, община Костенец, се чува как член на комисия обсъжда с друго лице дали да подправи бюлетини, като напише две преференции. Жената споменава още, че е възможно да си затвори очите, за какво точно обаче в случая от клипчето не става ясно.

Във видеото се чува следният диалог:

– На Юли да се обадим, да го питаме какво правим?

– Ние на (не се чува добре, споменава се нечие име) можем да напишем някъде 2 преференции …. мога да си затворя очите.

Това е третият случай на заснето подправяне на вот по време на местните избори, които се състояха миналата неделя.

Първо във вторник популярно стана видео от секция във врачанското село Малорад, на което се вижда как председателката на комисията Моника Йорданова и някои от членовете след края на изборния ден дописват преференции в бюлетините в полза на някои от кандидатите за общински съветници.

В сряда стана ясно, че има съмнения за злоупотреби и в монтанското село Габровница. Появи се видеоматериал, на който се вижда как член на комисията попълва бюлетини от общия куп за общински съветници. Чува се разговор как да бъдат отчетени невалидните бюлетини за кмет. Броят на невалидните бюлетини, вписани в него, съвпада с броенето от видеонаблюдението. Районната прокуратура в Монтана се самосезира по случая.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ