Охуленият от Бойко спортен министър на Денков: По-добре ще ми е да не съм на този пост. Има проблеми

димитър-илиев-1280x861

„Проблемите във футбола са трупани в годините назад. Трябва да се работи с младежките клубове“.

Това каза по bTV министърът на младежта и спорта Димитър Илиев, който обясни, че последно е гледал мач на националния отбор по футбол срещу Македония.

Според него държавата трябва да финансира всички спортове, но футболните клубове са професионални и там се получава конфликт.

Тази година федерациите били осигурени. Допълнителни 3,200 млн. лв. били осигурени за олимпийските спортове. Двойно били увеличени и парите за детския спорт. Досега били 3 лв. за дете в детска градина на година и 5 лв. за ученик. С тези средства се осигурява спортната инфраструктура в детските градини и училищата, обясни Димитър Илиев. Трябва да мислим за масовия спорт, трябва да знаем дали сме здрава или шампионска нация, каза още министърът.

Той обясни, че това, което прави министерството е полезно. Постът му обаче бил временен и няма как някой да остане министър постоянно.

„Не мога да знам какво му в главата на Бойко Борисов, но ние работим ежедневно и усилено в полза на българския спорт“, каза още той.

За него няма значение дали ще остане министър на спорта след ротацията в правителството, но в личен план ще му бъде по-добре да не е на този пост. Ако съдим по това кой какво върши, би трябвало да остана министър на младежта и спорта и след ротацията, но всички знаем, че това е временно и един ден няма да бъда министър, коментира Илиев.

Той уточни, че е отказал на Борисов да назначи негов заместник-министър на спорта. Тогава Илиев бил обвинен, че е взел негова учителка, но той взел най-добрия специалист по методика на спорта в България. Димитър Илиев не знае и дали самият Борисов мисли за масовия спорт и дали иска да има здрава нация.

Според него, когато егото на определени личности стане по-голямо от самия спорт, тогава проблемите и резултатът удрят върху тези, които най-малко го заслужават. Когато егото вземе превес, катастрофата е за тези, които най-малко заслужават.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ