Киро шокира с признание за кмет на ГЕРБ: Николов спечели, Бургас има напредък с него

кирил петков

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков похвали кмета на Бургас Димитър Николов, изтъквайки, че градът се развива много по-добре от Варна, защото има прогресивен кмет, от когото гражданите са видели хубави неща, предава Флагман. Думите на Петков бяха казани в днешното му гостуване в подкаста на Дневник и са в контекст на балотажа във Варна, където един срещу друг се изправят Иван Портних от ГЕРБ и Благомир Коцев от ПП-ДБ.

„Варненци знаете ли кое ги боли, когато говоря с тях? Ето сега ще дам позитивна светлина към хората от ГЕРБ. Във Варна най-много ги боли, че Бургас е почнал да изглежда много по-добре от техния град. Ето – имаме кандидат на ГЕРБ във Варна и кандидат в Бургас. Бургаският кмет с всички критики, но не може да се отрече че градът има напредък. Във Варна – пълен застой. Морската столица на България, която всички ние обичаме, изведнъж е на второ място като развитие и прогрес“, каза Кирил Петков и подчерта, че варненци сега имали много по-голям шанс да се обединят техния кандидат и това бил правилния път.

„Ето, вижте в Бургас всички се обединиха – Димитър Николов спечели на първи тур, защото гражданите на Бургас са видели нещо хубаво“, допълни той. Петков определи Николов за прогресивен кмет.

Публична тайна е, че Кирил Петков се опитваше да наложи кандидатурата на Константин Бачийски за кандидат-кмет на ПП-ДБ за Бургас, но срещна сериозен отпор, както от коалиционните си партньори от „Демократична България“, така и от местната структура на „Продължаваме промяната“ в Бургас.

Така се стигна до безпрецедентното решение – Бачийски, който е депутат от ПП-ДБ за трети мандат да излезе от името на ПП СЕК, а Найденов – като независим. Бургас е единственият областен град, в който Кирил Петков така и не дойде, защото не искаше да попада в патова ситуация, в която трябва да подкрепя чужд за партията си кандидат за кмет.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ