Безпрецедентно! Гласуването в Благоевград е истински ад – 2 от машините се оказаха разменени

payimage-605781

Проблеми с машините в седем секционни комисии в Благоевград – в пет от секциите вече се гласува само с хартия, а в други две машините не са били стартирани, тъй като вчера те пристигнали без полицейски ескорт.

Объркването с доставката на машини станало още вчера по обяд. След като всички 120 машини били доставени по места под полицейска охрана, техници и доставчици установили, че на 2 от машините са разменени местата.

„От СИЕЛА без да се обадят на полицаи, на охрана, са ги сменили пак и някой е подал жалба, нямам представа кой. И от ЦИК решиха, че няма да се гласува с машини в нашата секция“, каза Сашо Крушарски – председател на 5 СИК – Благоевград.

„Конвоят, който ги съпровожда, доставя грешната машина в грешната секция. Техникът и лицето, което го установяват, решават на своя глава, без конвой от полиция да изнесат вече доставена машина, да я качат в автомобил и без полицейска охрана да се отправят в неизвестна посока“, обяснява Мартин Бусаров, председател на ОИК – Благоевград.

Докато размяната на машините се случва, нито членовете на двете секционни комисии, нито от общинската избирателна комисия разбират за това.

„Ние разбрахме тогава, когато идвахме да отворим сутринта секцията и ни се обадиха от ОИК да не стартираме машината. На практика не знаехме, че има такъв проблем, до днешният ден сутринта преди да отворим секцията“, разказа Гергана Драгоева – секретар на 21 СИК – Благоевград.

От полицията в Благоевград казаха за БНТ, че не са били уведоми за разместването на машините за гласуване. Можели са да подсигурят полицейски ескорт, ако такъв им е бил поискан.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ