За пример! Кмет от ГЕРБ редом до спасители в ПСС, откриха жив бедстващия турист под Вихрен

745-425-banenski

Новият кмет на Банско с колеги спасители откри жив бедстващ американец под връх Вихрен. Планински спасители от Банско и Разлог успяха да открият бедстващия американски турист в Пирин планина. Чужденецът паднал под връх Вихрен, а сигнал за инцидента е подала съпругата му малко след 16:00 часа, уточниха от Планинската спасителна служба.

Американският гражданин, който живее в Нидерландия, е тръгнал на поход към връх Вихрен, когато паднал лошо. За последно си е направил селфи около 09:00 часа сутринта. След това синът му и съпругата му не са имали връзка с него. Подал е на спасителите ориентировъчни координати, където би могъл да е баща му – под Вихрен, откъм м. Казаните. 17 спасители веднага са се организирали и са тръгнали да издирват изчезналия турист.

В района има сняг и акцията е тежка и сложна. В нея участва и новият кмет на Банско Стойчо Баненски, заедно с брат си Росен, който пък е директор на НП „Пирин“. Двамата са доброволци към ПСС. Баща им Методи Баненски е координатор на спасителната операция.

„Вече са го намерили, с тях е и лекар, който ще го прегледа. Американецът ги е уверил, че е добре, че няма счупвания. Вече го транспортират надолу, открит е към 19:00 часа“, уточниха от ПСС.

Така за пореден път нископлатените планински спасители помагат и спасяват човешки живот, пишеТелеграф.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ