Властта говори открито: Народът погва премиера акад. Денков на кръстосан разпит

акад николай денков

„Днес, 6 ноември 2023 г., правителството навърши пет месеца. Какво завършихме, какво започнахме и какво предстои?“ с това обръщение, публикувано на официалната Фейсбук страница на Министерски съвет, министър-председателят акад. Николай Денков, прави анонс за отчет на работата на кабинета.

„Ще отговарям на вашите въпроси на 8 ноември, сряда, на Фейсбук страницата на Министерски съвет. Питайте ни!“, завършва своето 18-секундно обръщение, пуснато за излъчване, докато той и вицепремиерът Мария Габриел пътуват за Израел.

А тяхното съвместно посещение в размирния район повдигна един важен въпрос. Кой управлява страната при отсъствието на премира и вицепремиера, който е и министър на външните работи?

Според Устава на МС:

Правомощията на министър-председателя по чл. 10, ал. 2 в негово отсъствие от страната или когато ползва законоустановен отпуск, се изпълняват от заместник министър-председателя и министър на външните работи въз основа на издадена от министър-председателя за всеки конкретен случай писмена заповед.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ