Варненци постигнаха най-добро постижение за България от 2015-та година насам в латино танците

boris-milev-anastasiq-darchuk-latino-tanci-varnenci-cherno-more-1-Copy

Варненският танцов дует Борис Милев – Анастасия Дарчук станаха 32-ри в света на Световното първенство по латиноамерикански танци тази година. Това е страхотно представяне за България.На 04.11. се проведе Световно първенство по латиноамерикански танци в гр. Сибиу, Румъния. В ожесточената конкуренция на 69 двойки от 40 държави (на световно първенство участват шампионите и вицешампионите на всяка държава), двете двойки на България за трета поредна година достигнаха осминафиналите.

Варненският дует, представители на Танцов Спортен Клуб “Черно Море”, Борис Милев – Анастасия Дарчук заеха 32-ро място в света, като това е най-добро постижение за България от 2015-та година насам в латино танците, а в общ план е 5-ти най-добър резултат за България за всички времена.

Ето и най-добрите ни постижения от световни първенства в латиноамериканските танци при мъже и жени:1. Ивайло Тончев – Екатерина Лапаева – 12-то място – 2002г.
2. Ивайло Тончев – Екатерина Лапаева – 23-то място – 2003г.
3. Константин Тодоров – Андра Линте –
26-то място – 2012г.
4. Константин Тодоров – Андра Линте –
27-мо място – 2015г.
5. Борис Милев – Анастасия Дарчук –
32-ро място – 2023г.

Няколко думи от Борис и Анастасия:

Доволни сме, че за трета поредна година достигаме осминафиналите на световното първенство. Изключително доволни сме от представянето си, от атмосферата на турнира и от реакцията на зрителите. Усетихме как и публиката и журито се наслаждаваха на танцуването ни, което е най-важното! Благодарим на нашия треньор Андрей Тодоров за подготовката и вярата в нас, на семействата и близките ни, които бяха с нас тук и ни подкрепяха от трибуните, както и на всичките ни привърженици, които ни подкрепяха от разстояние пред своите екрани! При нас винаги всичко е на пълни обороти, и още в понеделник започваме финална подготовка за световното първенство за латино шоуденс следващата седмица в Дрезден, Германия.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ