Зико връчва папка с проекти на Костадин Димитров – смята, че ще се справи като кмет

ziko-vrachva-papka-proekti-kostadin-070

Папка с проекти ще връчи кметът Здравко Димитров на своя наследник Костадин Димитров на тържественото встъпване в длъжност в сряда.

„Честитя на новия кмет, вярвам, че ще се справи. Пожелавам му да работи в синхрон с Общинския съвет, защото аз на моменти не можех да го постигна. Нека знаят и съветниците, че всяко тяхно гласуване е важно за града. При миналия мандат много пари изпуснахме заради техни решения, като 13 млн. лева за училища. Пожелавам им да работят за Пловдив”, каза Зико. Той заяви, че след победата на Костадин Димитров той му се е обадил, за да го поздрави и това са нормални отношения.

По думите му оставя добро наследство на своя наследник – множество обекти, които ще бъдат завършени, както и проектна готовност. Сред обектите, които ще открие новият пловдивски градоначалник са „Модър-Царевец”, 5 нови детски градини, обновени училища, басейн „Младост”, спортни зали, както и осигурени 40 млн. лева за чистия въздух.

Зико каза още, че финансовото състояние на Община Пловдив е добро, като всички заплати и разходи са подсигурени.

На въпрос кога е бил преломния момент, да не се кандидатира за втори мандат, той заяви, решението е било лично негово. Кметът не каза какво ще прави оттук нататък.

„Време е хубаво, има време за всичко. Имам какво да правя”, каза Здравко Димитров.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ