Гавра с изборите: Десетки се подиграха жестоко с правото си на избор, украсиха бюлетините с…

payimage-603878

Бум на недействителните бюлетини прогнозираха анализатори. Тази тенденция пролича още в средата на изборния ден в неделя. Недоволни от липсата на реален избор граждани бойкотираха процеса, като написаха „послания“ върху бюлетините с ясното съзнание, че така те ще са невалидни.

Неприлични картинки и надписи украсиха част от бюлетините, които избирателите пуснаха в кутиите. „Чий е Крим“, „сглобка“, „Локо Пд“ и други са фигурирали върху тях. Това пролича от снимани хартиени бюлетини, които заляха социалните мрежи, на фона на рекордно ниската избирателна активност.

Този път хартията беше по-тънка от тази на първия тур, отбелязаха граждани. Членове на комисии в централни софийски райони пък коментираха, че са си докарали по 700 лева и се радваха, че този път организаторите на изборите са се отпуснали повече, като са им дали по 350 лв. за участието им в местния вот на 29 октомври и още толкова за балотажа.

Маникюристка, която от години заработва допълнително средства по избори, коментира пред „Телеграф“, че за разлика от предишни години този път изискванията са били педантични.

За минимално излизане от квадратчето са ги карали да трупат бюлетините в купчината с недействителните. Ако в този случай нарушението се дължи на треперещи старчески ръце, на проблеми със зрението или на невнимание, то другият тип недействителни бюлетини са директен протестен вот.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ