Ужасяващи детайли за убийството на красивата Алена: Починала в адски мъки, усещала е всичко

алена щерк

Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение пред Софийски градски съд (СГС) срещу Виктор Мануел Спига, италиански гражданин, за това, че на 26.05.2022 г. в гр. София умишлено е причинил смъртта на Алена Щерк по особено мъчителен за пострадалата начин – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 2, вр. чл. 115 НК.

Според обвинителния акт обвиняемият В. С. и пострадалата А. Щ. се запознали в края на 2019 г. Заживели заедно първоначално в апартамента на обвиняемия, а през м. ноември 2021 г. наели апартамент на ул. „Чукар“ в гр. София. Заедно с апартамента наели и гаражна клетка в същата сграда на ниво -1.

По време на съвместното им съжителство двамата регистрирали търговско дружество, като междувременно А. Щ. преподавала и латино танци. Последното занимание на пострадалата, което било и нейно хоби, ставало основна причина за неразбирателството между двамата, тъй като обвиняемият често проявявал ревност, предизвиквал скандали и обиждал пострадалата, за да я принуди да преустанови дейността си, свързана с латино танците.

Обвиняемият и пострадалата се разделили окончателно през м. февруари 2022 г. А. Щ. останала да живее в апартамента на ул. „Чукар“, който обезпечила чрез сигнално-охранителна техника. Продължила да ползва и гаражната клетка, за да паркира личния си лек автомобил.

На 11.04.2022 г. В. С. взел за ползване личния автомобил на пострадалата, като следвало да ѝ го върне след 2-3 дни. Когато това не се случило, А. Щ. подала жалба в 07 РУ-СДВР и след намесата на органите на прокуратурата и МВР няколко дни по-късно обвиняемият върнал автомобила на пострадалата. Тя веднага закарала автомобила в автомивка, където му било извършено основно почистване. След това обвиняемият повече не влязъл в автомобила до убийството на пострадалата.

На 20.05.2022 г. В. С. направил резервация за двупосочен самолетен билет до Република Италия и обратно.

На 26.05.2022 г. вечерта обвиняемият отишъл на адреса на пострадалата и зачакал тя да се прибере.

По същото време А. Щ. била на гости при майка си. Тръгнала си около 22:40 ч. и се придвижила до дома си с личния си автомобил. Пристигнала около 00:00 ч. на 27.05.2022 г. и слязла на ниво -1 на сградата, за да паркира колата. Виждайки това, обвиняемият отишъл в близост до автомобила.

Когато пострадалата се намирала извън колата си, обвиняемият, посредством неустановен по делото твърд тъп предмет, я нападнал нанасяйки ѝ множество удари в областта на главата, тялото и крайниците, предава Блиц.

В следствие на това В. С. причинил на А. Щ. тежка открита черепно-мозъчна травма и множество кръвонасядания и охлузвания по главата, тялото и крайниците, като всяко едно от уврежданията ѝ било съпроводено с усещане за различни по интензитет болка и страдание до момента, в който пострадалата изпаднала в безсъзнателно състояние.

В следствие на тежката открита черепно-мозъчна фрактура на черепа, кръвоизливи под мозъчните обвивки и контузия на мозъчното вещество, настъпила смъртта на А. Щ.

Веднага след това В. С. взел мобилния телефон на пострадалата, поставил тялото ѝ в багажника на личния ѝ автомобил, качил се на шофьорското място и потеглил в посока към гр. Перник.

Когато стигнал до тревиста местност в района на стария път I-6, водещ към помпена станция на гр. Батановци в посока от гр. Батановци към гр. Радомир, обвиняемият спрял, извадил от багажника на автомобила тялото на пострадалата и го захвърлил от дясната страна на пътя, покрил го с брезентово платнище, върху което поставил камъни, тухли, строителни материали и пластмасови елементи от автомобил.

След това се качил в колата на А. Щ. и се върнал в София. Отново с нейната кола посетил столичен хипермаркет, от където купил храна, калцуни, четка за под и почистващи препарати, отишъл на адреса на пострадалата и паркирал колата ѝ на ниво -1.

Незабавно се заел да почисти автомобила, след което го прибрал в гаражната клетка, качил се в апартамента на А. Щ., където измил ръцете си и ползваните от него пособия за почистване и ги прибрал в найлонова торба, която взел при напускането на кооперацията и изхвърлил в контейнер за боклук. В. С. си тръгнал от дома на пострадалата около 05:45 ч. на 27.05.2022 г. и се прибрал в своето жилище около 06:26 ч. на 27.05.2022 г.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ