Разкритие: Задържаните от Хамас българи са войници?! Владимир Чуков шокира с истината

владимир чуков

Задържаните българи от Хамас са войници. Те са потомци на български евреи, които са емигрирали, когато се е създала държавата Израел през 1948 г. Поне от 60 г. живеят там. Това обясни пред Lupa.bg арабистът Владимир Чуков.

Задържаните пленници нямат българско гражданство. Няма да е лесно освобождаването им, предположи експертът.

Вчера премиерът Николай Денков и външният министър и вицепремиер Мария Габриел са се срещнали в Тел Авив със семейства на похитени от терористичното палестинско движение при атаката на 7 октомври.

От мерки за сигурност двамата отказаха да разкрият самоличността, дори пола и възрастта на заложниците. Премиерът Денков категорично отказа да каже дали това потвърджава информацията на американското издание „The Wall Street Journal“ oт началото на заложническата криза, когато вестникът съобщи, че сред похитените от „Хамас“ има българка.

„Продължаваме с държавата Израел и със страните, участващи в преговорите да правим всичко необходимо, за да се стигне до освобождаването на заложниците. Смятам, че няма нищо по-благородно от това да направиш всичко необходимо с цел спасяване на човешки живот“, заяви първият ни дипломат Габриел.

„Една от целите на посещението ни в Израел беше да се уверим, че израелските власти взимат всички мерки, за да разграничат терористите от невинното население в Газа“, заяви премиерът .

„Точно преди 30 дни Израел беше нападнат жестоко, зверствата са неописуеми. Израел има право да защитава населението си, но от друга страна не бива да се позволява да се смесват терористите от „Хамас“ с палестинското население, в което цивилните граждани също имат права“, добави Денков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ