Народът се надигна: Ако 19-г. Стайкова е убиец, 11-г. Стайкова е жертва на безотговорни родители

Ивет Стайкова

Жертва ли е Ивет Стайкова, убила баба си в дома ѝ в София? Актрисата Виолета Донева е била наръгана 54 пъти с нож. Тя издъхва вследствие на раните си, 6 от които засегнали жизненоважни органи, пише GlasNews. Вчера момичето обясни пред съда какво е било детството ѝ. Сподели за проблемите си с употребата на наркотици още от ранна възраст. На предишно заседание в съда бащата на Ивет каза, че според него, дъщеря му е косвена жертва. Подобно мнение сподели и Виктор Блъсков във Facebook. Той смята, че липсата на родителска насока е била ключова грешка.

Ето какво написа той:

„Прочетох цялото обяснение на Ивет Стайкова как се е стигнало до това да убие баба си и ми се дорева. Нищо не извинява случилото се, но момичето е на тежка дрога от 11 години! 11!!! Колкото и тежко да е да се чете, според мен трябва да е задължително четиво за всеки родител в държавата

Как е станало това, къде са били родители, учители, 11-годишно момиче ли е виновно за това да ползва тежка дрога нонстоп?? От оскъдните ми познания как работят подобни вещества мога да препдоложа, че щом е смесвала дрога през целия си пубертет, мозъкът й е превзет от дрогата и отдавна няма спасение.

Щеше да е по-малко тъжно, ако това не беше масов случай. На всеки детето му е добро, не се занимава с глупости, обаче някой говорил ли си е свободно с децата? Знаете ли, че на 11 години взимат дрога, при това не от най-леката, вече са пристрастени към хазарта и какво ли още не? Вероятно не знаете колко масово е това. Надали всички ще станат убийци, но пък няма да чуете за тези, които просто са загубени в живота и целият им потенциал е отишъл на кино.

И Стайкова е стигнала до там само и единствено заради липса на родителска насока. Тя много е знаела какво прави на 11! Тогава е отговорност само на родителя да я насочва в живота. Ако 19-годишната Стайкова е убиец, 11-годишната Стайкова е жертва на безотговорни хора, които вероятно са очаквали системата да им реши всичките проблеми, училището да я възпита и те да не се занимават.

После се чудим защо раждаемостта спада! Ами ако имаш такова детство и по чудо успееш да се спасиш и да не пропаднеш по дрога, алкохол или хазарт, надали ще останеш с много добро виждане за родителството.

И като гледам наоколо други родители около мен, забелязвам, че много малко от тях въобще осъзнават отговорността на това, което правят. Децата са на произвола на съдбата, в най-добрия случай, в по-лошия – директно са тикани към лошото бъдеще с масово разглезване и никакви опити на родителя да положи усилие.

Да, знам, че не важи за всички, но…

На 11 години е взимала три вида дрога, за 8 години почти не е спряла, имала е в живота си баща, майка, баба, майката и бащата на приятелите й са били наоколо…замислете се колко хора е имало в живота й, които е трябвало да й дадат различна насока и НИТО ЕДИН не е успял да го направи…“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ