Извънредно! Парламентът събра кворум. Шестима депутати са с прекратени правомощия

payimage-598812

Прекратени са правомощията на трима народни представители, които са избрани за кметове на проведените местни избори. Това са Евгения Алексиева от ГЕРБ-СДС, Петър Куленски от „Продължаваме промяната-Демократична България“ и Калин Калапанков от „БСП за България“, които са подали оставки. Деян Николов и Валери Сираков от „Възраждане“, както и Славена Точева от ГЕРБ, също са с прекратени правомощия като народни представители.

Евгения Алексиева беше избрана за кмет на район „Панчарево“ в София. Петър Куленски е новият кмет на Пазаржик, а Калин Калапанков – на Брезово.

Деян Николов от „Възраждане“ беше кандидат за кмет на София, но се класира на пето място. Така той влезе в листата на общинските съветници, което изисква прекратяване на правомощията му като народен представител.

Славена Точева от ГЕРБ, по-популярна като „Мис преференция“, е с отнети правомощия като депутат, след като в родния ѝ град Варна издигнатият отново от ГЕРБ Иван Портних загуби изборите. За Портних край морето се говори, че кампанията му за местните избори е подкрепена от Дидо Дънката, предава offnews.bg

За Точева се твърди, че е в близкия кръг на същия – Дидо Дънката, и се смята, че това ѝ познанство ѝ осигурява и рекордните преференции, с които става депутат.

На изборите през април тази година Точева печели над 10 000 преференции и пренареди листата на ГЕРБ във Варна. Последва и проверка от прокуратурата за купуване на гласове, която обаче не стигна до никакъв резултат. На изборите през есента на 2022 г. бившата хостеса от нощния клуб „Сенсо“ Славена Точева отново е рекордьор с цели 7306 лични преференции. Тогава Даниел Митов – водач на листата, имаше 4139 гласа.

Това не е първият път, в който Точева прави подобно разместване – на изборите през април 2021 г. тя успя да измести бившия здравен министър Костадин Ангелов с 6805 преференции.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ