МВР Пловдив с подробности за кървавия ужас в „Столипиново“

1891189

На сигнал за пострадали при междусъседски скандал в квартал „Столипиново“ се отзовали вчера по обяд полицаи от Шесто РУ, съобщиха от ОД МВР Пловдив. Насоченият към адрес на ул. „Ландос“ патрул установил, че 72-годишен мъж нахлул в апартамента на 77-годишния си съсед и му нанесъл удари с чук по главата и тялото.

Веднага след това извършителят се прибрал у дома и си нанесъл порезни рани по тялото и ръцете, а също направил опит да запали покъщнината си. Пристигналите на място пожарникари успели да предотвратят разрастването на огъня, а мъжът е откаран в отделение по токсикология, където състоянието му е стабилизирано.

В болница за наблюдение е оставен и неговият съсед, по данни на лекарите няма опасност за живота му. При оглед от жилището на 72-годишния мъж са иззети пистолет и въздушна пушка, предстои да бъдат изяснени произходът и начинът на придобиването им. Срещу него е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 129, ал. 1 от НК. Уведомена е Районна прокуратура – Пловдив.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ