Човек на Нинова разкри голяма опасност за бюджет 2024: Ето защо вотът на недоверие ще е успешен

payimage-559911

“Това правителство направи всичко по силите си да обезоръжи българската армия и да даде всичко, което имахме на Украйна. А начинът, по който се опитват да превъоръжат армията, е изключително порочен – със скъпа, но остаряла техника и самолети, които са все още само чертежи. Цинизмът на този парламент е, че нашето предложение обезщетението за майчинство през втората година да бъде вързано за минималната работна заплата, което струва около 40 млн. лв., бе отхвърлено с мотива, че няма пари, а в следващата точка отделиха 3 млрд. за американски бойни машини “Страйкър”, произведени през 1990 г.”. Това коментира в ефира на bTV радио заместник-председателят на ПГ на “БСП за България” Христо Проданов за внесения от левицата вот на недоверие към кабинета „Денков“.
„Не съм сигурен, че всички представители на сглобката са единни в момента, така че вотът на недоверие, който внесохме, е реален шанс това вредно за България правителство да си отиде.”, допълни Проданов, цитиран от „Епицентър“.

Проданов посочи още, че противоречията в сглобката по повод бюджета създават опасност България да остане без държавен бюджет за 2024 г. и това е още една причина вотът на недоверие на 16 ноември да бъде успешен.

“На местните избори БСП има 72-а общински кметове, което е една трета от общините в България – няма как да не го отчетем като успех. Имаме и ръст на партийния вот при общинските съветници”, отбеляза Христо Проданов.

Народният представител коментира, че в България няма успешен кандидат, било то за кмет на София или за президент, без зад него да застане една от големите партии.

“Така че БСП има голям принос за доброто представяне на Ваня Григорова, както и тя самата също допринесе със своите лични качества за това”, подчерта Проданов. Той припомни, че не за първи път социалистите са близо до спечелването на кметските избори в столицата и прогнозира, че столичани все повече ще осъзнават, че неолибералното управление в София не работи в полза на всички граждани и ще го отхвърлят.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ