Депутати се изпокараха в парламента: Психо-пандемията може да се повтори! Стига вече, това е гавра

payimage-598812

Екшън в парламента. Депутатите се скараха още в началото на дебатите по първото гласуване на Законопроекта за изменение на Закона за здравето, внесен от Министерски съвет. Той предвижда отпадане на COVID-19 от заболяванията, спрямо които се прилага задължителна изолация и карантина, предава Стандарт.

Докладът на здравната комисия обаче нажежи обстановката в пленарна зала.

„Това, което се изчете от професор Костадин Ангелов, е повторение на това, което ние преди две години предложихме. Но тогава бяхме обвинени, че подлагаме на опасност човечеството. Тази психо-пандемия може да се повтори, защото някой утре може да заяви, че има нов Ковид – примерно 23. С тази гавра на човечеството трябва да се сложи край“, каза Костадинов.

Последва отговор от Ивайло Митковски от „Демократична България“.

„Хубаво е, когато някой говори нещо, да го разбира. Ще помоля проф. Хинков да каже колко души са загинали от така наречената „психо-пандемия“ в България. Пандемията съществува. Г-н Костадинов, трябваше да дойдете с мен на едно дежурство в болницата и да видите носилките с черните чували – тогава щяхте да говорите други неща“, каза той.

И му препоръча да сложи паметна плоча за коронавуриса на централата си. „По всяка вероятност на вашата централа трябва да поставите една паметна плоча на коронавируса, защото той ви вкара в Народното събрание“, категорично заяви Митковски.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ