Такива арести Бургас не помни: Униформени закопчаха 8 известни крими лица, продавали денонощно…

арест

Специализирана полицейска операция в Бургас завърши с 8 ареста и конфискувани над 5 тона крадени метали. Акция „Крадена жица“ е осъществена на територията на кв. Победа днес, като цялостната организация е била проведена от отдел „Криминална полиция“ към ОДМВР-Бургас и Първо районно управление.

Извършени са множество проверки в различни незаконни пунктове, намиращи се в квартала, като са намерени и иззети близо 5 тона метални отпадъци, 300 килограма медна жица – основно „добивана“ чрез срязване на проводници от съществуващи кабелни мрежи за разпространение на интернет, телефония и телевизия. Иззети са още и 7 търговски кантара, с които са били оборудвани т.нар. „търговски“ пунктове, предава Флагман.

Според самите търговци пък изкупната цена на черните метали била 30 стотинки за килограм, което е с над 30% по евтино от пазарната при легалните обекти. Нелицензираните пунктове са работели денонощно, като предаващите крадената „стока“ са оставали анонимни и са получавали пари на ръка без да се води отчетност.

По образуваните досъдебни производства са задържани общо осем лица на възраст от 20 до 50 години, всички криминално проявени. Към момента продължават процесуално-следствените действия по документиране на престъпната дейност – разпити, изземване на веществени доказателства, огледи в пунктовете и др.

Събирането на материалите по досъдебните производства се осъществява под прякото ръководство и надзор на Бургаска районна прокуратура.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ