Новоремонтиран път във Варна пропада 3 седмици след отварянето му (СНИМКИ)

cf6fdeb303993adc684e618746ff3e2a-400519331-2017367541966031-5265914460952786684-n

3 седмици след отварянето на новоремонтиран път във Варна той вече пропада. За това алармираха редакцията на ИА „Черно море“ възмутени граждани. Те определят общинските ремонти, които злоупотребяват вече година с търпението и доверието на варненеци, като „подигравка“.

„Живея в местност „Пчелина“ и ежедневно ми се налага да използвам пътя за Каменар – улица Прилеп. Та аз наблюдавах промените всеки един ден от ремонта“, разказва Денис.

„3 седмици след отварянето на пътя той вече пропада на места, асфалта се пропуква и с всеки един дъжд той ще става по-зле“, коментира още той.“Изобщо не е трамбован като хората пътя. Може да видите червения спрей около тази от доста пропадания на пътя – тоест те ще го режат и ще КЪРПЯТ път който дори не е на 1 месец“, отбелязва Денис.

Живеещите на ул. „Прилеп“ близо година не можеха да стигнат нормално до домовете си. През много от дните не се извършваше никаква работа, а през останалото време често се появяваха само по един или двама работници. Ремонтът течеше изключително бавно и възпрепятстваше пътя към селата Каменар, Куманово, местностите „Сотира“, „Пчелина“, кварталите „Цветен“, „Левски“, както и към болниците и учебните заведения.

Община Варна започна ремонта на ул. „Прилеп“ – в участъка от бул. „Васил Левски“ до бул. „Христо Смирненски“, като преди това по отсечката се изпълняваше проект на ВиК- Варна за изграждане на битовата канализация.След това, със средства от бюджета на Община Варна се направи дъждовна канализация – с отводнителни шахти, както и подмяна на два етернитови водопровода. През това време участъкът бе затворен изцяло за месеци. След това последва цялостна рехабилитация на трасето, която продължава и до днес с поставяне на нови бордюри и тротоари, при която улицата бе проходима. Ремонтните дейности в района се извършваха от фирма „Инжстройинжинериг“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ