Костадин Димитров: Поели сме ангажимент, че няма да вдигаме данъци и такси

kostadin-dimitrov

Поели сме ясен ангажимент в предизборната кампания, че няма да вдигаме данъците и таксите, каза новият кмет на Пловдив Костадин Димитров по Би Ти Ви. По скоро ще търсим начини за повишаване на събирането на приходи, един реалистичен бюджет с една реална приходна част и възможност за финансиране на нашите проекти с държавни средства, каза Димитров.

Вчера се срещнах с кмета на Бургас, говорихме много за общинския градски транспорт, който е там и нашите усилия ще бъдат постоянни да имаме едно добро общинско предприятие с модерни електробуси, твърди кметът на Пловдив.

„Преди няколко дни отново ползвах градски транспорт в Пловдив. Интересното е, че нямаше информация относно на конкретната спирка, кой рейс преминава, имаше разминаване в таблото. Това е една объркваща система. Нужно е да засилим контрола върху превозвачите“, каза Димитров. Той добави, че е необходимо да се установи къде най-голям е пътникопотокът, да се променят маршрутите и да се увеличат рейсовете. Така гражданите на Пловдив ще се почувстват спокойни, че като отидат на спирката, ще дойде автобусът, който очакват в уреченото време.

На въпрос как ходи на работа, Димитров каза: Ползвам велосипед, когато съм на работното място, в „Тракия“ имаме много добре изградена мрежа от велоалеи, много е удобно, по този начин виждам много повече проблеми.

Първото нещо, което направихме, бе да почистим главната улица на Пловдив, в предизборната кампания имахме възможност да се срещнем с много хора именно там. Имаше няколко нарушени елемента, и за тях ще се погрижим. Освен с ежедневните проблеми, които са близо до гражданите, се занимаваме и с някои вътрешноквартални проблеми, добави Костадин Димитров.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ