Костадин Димитров поверява на Иван Стоянов зам.-кметското място по екологията в Пловдив

Image_16220314_40_0

Дългогодишният шеф на „Чистота“ и бивш кмет на район „Източен“ в Пловдив Иван Стоянов поема един от най-отговорните ресори в общината. На него градоначалникът Костадин Димитров поверява екологията, която включва почистването на града и мерките за атмосферния въздух. В предходния мандат към този ресор вървеше и здравеопазването.

Изборът на Димитров за Иван Стоянов не е случаен, тъй като той има нужното образование и експертиза. Завършил е биология в Пловдивския университет и притежава квалификация в областта на екологията.

„Той е човекът, който може да изчисти града“, е бил мотивът на кмета. Когато Стоянов беше шеф на „Чистота“ градът беше много по-хигиенизиран, а метачките се оплакваха, че не ги оставя на мира.

Очаква се той да върне в общината Василка Чопкова, която беше шеф на дирекция „Екология“, а след това оглави Басейнова дирекция и накрая отиде в екипа му в район „Източен“. Тя е човекът, който е наясно както с депонирането, така и с преработката на отпадъците.

Според общинари с този екип комуналните фирми, които отговарят за чистотата в Пловдив, ще се разберат на какво се казва истинска работа.
Чистотата е един от приоритетите на Костадин Димитров, а в последните години градът не изглежда никак добре в тази сфера.

Това е третият назначен зам.-кмет, очаква се заповед и за Женя Петкова, която да поеме финансите в общината. Тя минаваше за дясната ръка на Костадин Димитров в район „Тракия“. За нея казват, че е организиран и подреден човек и работи много.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ