Вижте какво става пред ЖП гара във Варна

1896156

Ремонтът пред жп гарата във Варна тече с пълна сила.

Вчера ви съобщихме, че се преустановява обслужването на тролейбусни линии 82 и 83 от и до жп гара. Същите ще се обслужват до обръщача на училище „Димчо Дебелянов“.

В края на предната седмица пък стартира и още един етап от ремонта на бул. „Девня“ – хипермаркет „Кауфланд“ (под „Погребите“).

Основният ремонт на булеварда – в участъка от бул. „Васил Левски“ до ул. „Преслав“, стартира в края на август. Проектът предвижда цялостна подмяна на асфалтовата настилка, изграждане на нови тротоари, с осигуряване на достъпна среда, и подмяна на старите осветителни тела с ново енергоефективно и енергоспестяващо осветление. Строително-ремонтните дейности се извършват поетапно.

Едновременно с ремонта на бул. „Девня“ ще се направи и дългоочакваното реновиране на площада на жп гара – Варна. Най-голямо предизвикателство в предстоящия ремонт ще бъде реконструкцията на подлеза към гарата. Това ще отнеме и най-много време поради сложността на изпълнението, тъй като подлезът е в изключително тежко състояние. Съоръжението трябва да бъде разкрито, за да бъдат подменени изцяло изолациите.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ