Битият Илиян седна в стола на кмета. Владимиров: Заел съм се с биячите, няма да търпя подобно поведение

pernik

Кметът Перник Станислав Владимиров посети училището „Св. Иван Рилски“, за да се срещне с тормозения от момиче Илиян, който е със специални образователни потребности, предава 24 часа.

Владимиров се е видял с дтето и баща му, както и с ръководството на училището. Вчера в социалните мрежи беше публикуван клип, в който е вижда как Илиян е малтретиран.

По време на разговорите на кмета станало ясно, че Илиян се обучава в приятелска и подкрепяща среда от страна на неговите съученици, които изцяло го подкрепят след случката в неделя.

Владимиров благодарил на съучениците му, че са създали приятелска среда в класа. Той заяви пред тях, че емпатията и добротата трябва да бъдат водещи в отношенията между младите хора. По-късно Илиян и баща му бяха приети от кмета на общината в кабинета му, където поговориха за интересите на момчето.

„В последните години перничани имаме изключителна нетърпимост към подобен тип действия, особено когато става въпрос за дете със специални образователни потребности“, заяви Станислав Владимиров. Той добави, че днес в двете училища, в които учат момичетата ще бъдат проведени и педагогически съвети и ще бъдат взети решителни мерки, защото към такъв тип инциденти трябва да проявяваме нулева толерантност.

„Перник ще бъде спокоен и уютен град, такъв какъвто перничани го виждаме в мечтите си и няма да търпим подобно поведение“, каза още Владимиров.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ