Тагарев се присмя на БСП за конфликта на интереси: Знаете, че няма. Щяхте да сезирате институциите

payimage-606735

Военният министър Тодор Тагарев отрече обвиненията на БСП, че е в конфликт на интереси заради обществена поръчка на министерството, спечелена от фирма, свързана със съпругата му.

„Сигурен съм, че БСП знае отговора на въпроса за конфликт на интереси и той е отрицателен. При положителен отговор, щяхте да сезирате съответните институции, а не да правите политически внушения“, каза Тагарев от трибуната на Народното събрание.

„Считаме, че на базата, с която разполагаме, а тя е проверима и безупречна, има съмнения за много сериозен конфликт на интереси между семейството на господин Тагарев и поръчка, обявена от Министерството на отбраната още през октомври 2021 г. Тя е за договаряне на безпилотни летателни средства TERES-02“, обясни червеният депутат Румен Гечев преди седмица пред медиите. И продължи: „Една година и десет месеца по-късно от обявяването на поръчката и само един месец, след като Тагарев поема поста министър на отбраната, процедурата е приключена и за изпълнител на поръчката е избрано обединението „Български безпилотни летателни системи“.

Стойността на поръчката е около 11 млн. с ДДС.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ