Божанков писна: Възраждане, унижиха ви на изборите. Нищо не зависи от вас, а искате оставка ,,от мазата“

явор божанков

Не ни отива да даваме съвети на опозицията, но колеги – олеквате. Всяка седмица внасяте вот на недоверие. Нищо не зависи от вас, не е зависело и няма да зависи. „Възраждане“ имат първо място на местните избори, но отзад напред. Вие искате оставка „от мазата“.

При такова унижение на изборите, политически лидери подават оставки в други държави. Мотивите към вота на недоверие са написани на шега. Вносителите казват, че в последните години нараства тероризма – единствените групи, които не осъдиха терористичното нападение над Израел. Говорят за хибридните атаки, а знаем, че идват по руска линия.

Това заяви от трибуната на Народното събрание депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков.

„Съгласни сме с едно ваше изречение – началото на войната на Русия срещу Украйна. Най-сетне излязохте от опорката за военната операция и разбрахте на кого и срещу кого е войната“, посочи Божанков, цитиран от Лупа.

Според него вносителите на вота на недоверие си противоречат в редица параграфи към мотивите за вота:

„Хем казвате, че българската отбрана се лишавала от способности, хем се насочвали огромни ресурси в нови способности. Явно не тези, които вие искате“, обясни Божанков.

„Другата опорка я знаем – опразниха складовете, дадоха оръжията, беззащитни сме. България инвестира в собствената си сигурност. Ако не продаваме тези оръжия на Украйна, ние ще си ги ползваме тук. Следващите ще сме ние, ако Путин не бъде спрян в Украйна“, коментира още Божанков.

„Вносителите казват и друго – българските предприятия се държали настрана. И това го казват от „Възраждане“ – единствената партия, която застана на входа на българския завод „Арсенал“ и се опитаха да го затворят, защото произвежда продукция, която не се харесва на Русия“, категоричен бе депутатът.

„Правителството отказвало да търси мирни решения. Това е все едно да потупате насилника, пребил жена си на пътя. Нито веднъж не потърсихте сметка и отговорност на Русия, не се обърнахте към посланик Митрофанова. Търсите мир, но от жертвата“, заяви Божанков.

„Казват – засилвал се скептицизма. Тези хора хвърлиха червена боя по сградата на Европа“, припомни депутатът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ