Министър Цеков се жалва на Асен: Трябват 1,5 млрд. лв., за да ми бъде спокойно. Не търпи отлагане

payimage-604783

В бюджета има заложени 1 млрд. лв. за магистрали. Ще трябват поне още 500 млн., които също не са достатъчни, но поне ще ми бъде по-спокойно, че има за всички магистрали, сподели регионалният министър Андрей Цеков по време на изслушването му в ресорната комисия в парламента.

„От Министерството на финансите казаха, че ако вървят всички магистрали ще има допълнително финансиране. Не е целесъобразно да се строят 5 наведнъж, но не може и да търпи отлагане“, каза още той.

От неговите думи стана ясно и, че ще предложи пред народните представители вариант за разрешаване на правния казус с автомагистрала „Хемус“. Той уточни, че става дума за казус, свързан с индексацията.

„Ако бъде разрешен този казус, ще може да бъде възобновено строителството с темповете, които да отговорят на договорените графици“, допълни министърът.

По отношение на деветия участък вече има технически проект и може да започне да се строи от другата година, ако се случат индексациите. В техническия проект е заложена скорост от 120 км в час и за момента не се мисли за промяна на проекта, стана ясно от думите му. По 5 и 6 участък ще може да се развива скорост от 140 километра в час, предава 24 часа.

Цеков още поясни, че имат и готов законопроект, свързан с ВиК реформата.

„Изследвали сме всички забележки и сме готови със закон, който имаме готовност да качим за обществено обсъждане. Твърдо застанахме зад принципа на консолидацията“, каза още регионалният министър.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ