Пеевски изригна в НС: Чудовищна далавера! Коалицията Путин е факт. Москва ли ще ни командва?!

payimage-603464

„Говори се без яснота, че до март трябвало да остане това нещо. Никакви доводи не чухме. Готвели се рафинерията нещо да прави, някакви хора обясняват, екипи. Никаква яснота“, това заяви председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски след Съвета по сигурността, който се проведе в Министерски съвет (МС) при премиера Денков, относно отмяната на дерогацията за руски петрол.

„Видя се, че ще има гласуване в парламента. Това, което заявиха от ПП, че ще си отстояват сроковете, за март, което значи, че новата коалиция ще се роди от „Възраждане“, БСП и ПП. Това е ясното от днес – коалицията Путин е факт. Ще видим как ще бъдат гласовете и дали реално от Москва се команда българският парламент и правителство“, каза той, цитиран от Блиц.

„Просто съм много огорчен от това. Разбрахме също, че митниците не са си свършили работата. Санкциите са били нарушавани, за което ще подадем още утре сигнали до прокуратурата и ДАНС. Никаква работа не е свършила митницата, не е контролирала доставките къде са отивали. 60% са напуснали пределите на страната към различни дестинации от Украйна, в което сме убедени“, посочи Пеевски.

„Чудовищна далавера, по-чудовищна дори от разследването на „Политико“. За нас българските бяха изцяло ощетени от тази дерогация, не получиха нищо от нея, а престъпния руски режим се обогати под благосклонния поглед на българското правителство“, завърши той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ