Потърпевша от Пловдив: Не искам да се връщам към този момент, уплаших се много

1898825

„Не искам да се връщам към този момент. Уплаших се много. Случката е неприятна. Нападна ме, когато се прибирах някъде към 23:30 часа. Съквартирантките ми са чули писъците и се намесиха, за да ми помогнат“.

Това сподели пред репортер на „Фокус“ пострадала жена.

В зала лично се явиха й Елена и Мария, които са двете жертви на Георги Георгиев. Една от дамите е рускоговоряща, затова се наложи в съдебния процес да бъде включен и преводач, който да помага при разясненията в процеса.

Случаят е от септември 2022, когато Георги Георгиев бил във фактическа раздяла и влошени отношения със съпругата си. Подсъдимият живеел в Пловдив, а съпругата му в друг град.

На 08.09.2022 г. при разговор с нея по телефона с нея възникнал скандал, предизвикан от влошените отношения и висящо бракоразводно дело.

Мъжът бил силно афектиран от разговора с нея, което провокирало у него агресия и под въздействието на голямо количество алкохол в късните часове на нощта мъжа нападнал две жени.

При първата случка той видял една от пострадалите и я е помолил за запалка, за да си запали цигара. Докато е правил опитвал да е заговори , момичето се е притеснило от действията му и решило да се прибере към дома си.

В близост до входа Георгиев я хванал с две ръце за врата и я е стиснал силно. Момичето е започнало да вика за помощ, а Георгиев я съборил на земята и продължил да я стиска за шията и да я души.

След като по своя воля пуснал момичето, Георгиев отишъл на казино, където употребил още алкохол. Прибирайки се той е видял другата си жертва и взел решение да нападне и нея и да я нарани физически.

През преследване той я е настигнал до сградата, където тя живее и по процедирал по сходен начин. Срещу Георгиев са повдигнати е обвинения, че по хулигански подбуди е причинил леки телесни повреди на две лица, изразяващи се в кръвонасядания, охлузвания и оток на шията.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ