Двойният убиец на косъм да се измъкне. Адвокатът му: Ани и Явор можело да ,,реагират адекватно“

ани, явор, адриан

Възможен е обрат в разследването за смъртта на Ани и Явор, които бяха блъснати и убити от 19-годишния Адриан Антонов на 8 май т.г. на бул. „Сливница“ в столицата. Темида ще нищи дали откритият алкохол в кръвта на младите годеници е изиграл роля в катастрофата. Ако се окаже така, то невръстният джигит може да отърве затвора.

„В кръвните проби на Ани и Явор е установено количество алкохол. Нямам информация да има някакви други упойващи вещества. Това няма някакво юридическо значение, но съдът предстои да установи тази употреба на алкохол до каква степен е влияла върху способностите на Ани и Явор да възприемат фактическата обстановка и да могат адекватно да реагират. Ако се установи, че тази степен на алкохолно опиянение е по-висока, то тогава вследствие на това може да се окаже, че те са съпричинили за това нещастие“, заяви пред „България Днес“ адвокатът на обвиняемия Димитър Марковски. По думите му, ако бъде доказано, че Ани и Явор са могли да избегнат сблъсъка в дадената вечер, то тогава Адриан Антонов може да отърве затвора. Това тепърва ще се нищи от Темида, когато започне процесът.

„В момента чакаме автотехническа експертиза. Аз поисках и допълнителна такава и прокурорът по делото беше съгласен, тъй като в крайна сметка всички търсим истината за трагичния инцидент. Когато бъдат изготвени, тогава вече ще стартира делото в съда“, поясни адвокат Марковски и разказа за последните си разговори с Адриан.

„Обажда ми се от време на време момчето. Притеснен е много, стресиран е и се вижда с психолог по моя препоръка. Дори ми се обади, за да ме попита дали може да се върне да свири в църковния хор. Страх го е това да не се изтълкува погрешно – че свири и помага в църквата все едно не го интересува, че Ани и Явор са загинали. Напротив, Адриан не е някой безскрупулен човек. Много е уплашен. Първо от това, което е станало. Също така се страхува да не бъде линчуван – от близки, от приятели и от граждани. Страх го е и от неизвестния изход на делото, дали няма да лежи в затвора. Много тежко изживява случилото се с Ани и Явор“, споделя пред „България Днес“ Марковски.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ