Хиляди подадоха ръка на бащата от Мраморен: Не очаквах. Чувствам се неловко, неудобно

баща

Вълна от съпричастност се изля върху овдовелия баща Димитър от врачанското село Мраморен. След публикацията за него, хора с добри сърца, както от страната, пожелаха да протегнат ръка на изстрадалия родител.

„Сърдечно благодаря за огромната подкрепа! Не очаквах, наистина. Чувствам се неловко, неудобно. В този живот всичко сам си постигам. Така съм устроен. Някак си не се чувствам комфортно, особено когато знам, че има много хора в трудно положение, на които трябва да се помогне“, споделя пред България Днес борбеният мъж.

Гласът му отново трепери, но този път като че ли се усеща нотка на радост от светлината в тунела.
Припомняме, че Димитър отглежда напълно сам 13-годишната си дъщеря Дорина, която е с множество увреждания, сред които епилепсия и детска церебрална парализа. Майката Цвети си отива от този свят преди няколко години след дълга борба с диабет тип 2 и бъбречна недостатъчност. Димитров получава помощи от държавата, които са в размер на 1400 лв., които са крайно недостатъчни за гледането на болно дете. За да свързва двата края, таткото работи като майстор. Най-много ангажименти поема лятото, защото не може да остави дъщеря си сама и я взима с него по строежите.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ