Извънредно! Шефът на НС закри заседанието в НС. Предстоят инфарктни часове за кабинета Денков

payimage-598795

Кабинетът „Денков“ остава засега. Това се случи след като парламентът не успя да събере кворум и депутатите да гласуват втория вот на недоверие към правителството.

ГЕРБ и ДПС не се явиха в НС след дадената почивка от Росен Желязков и това предизвести края на днешния парламентарен ден.

„Поради липса на кворум закривам заседанието“, лаконичен бе той, след като само 63-ма се регистрираха. Желязков и зам.-шефката на НС Росица Кирова вероятно са двамата депутати от ГЕРБ, които се регистрираха. 60 от ПП-ДБ също подпомогнаха кворума, както и независимият Радостин Василев. Опозицията, която бе в залата, реши да провали кворума.

Прегласуването ще се състои утре.

Днешният политически ден бе белязан от куп скандали. Рано сутринта представителите на ГЕРБ-СДС напуснаха Съвета по сигурността при премиера Денков преди неговия край.

Минути по-късно същото направи и председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

На фона на това в Народното събрание (НС) течеше оживена дискусия, а народните представители очакваха момента за гласуване на втория вот на недоверие срещу кабинета „Денков“, пише Блиц.

В 13:55 часа депутатите трябваше да гласуват, но това бе отложено. След като настъпи моментът депутатите да кажат думата си за бъдещето на правителството, представителите на ГЕРБ-СДС и ДПС напуснаха залата.

Председателят на НС Росен Желязков даде почивка, а сега в залата се появиха част от депутатите.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ