ИТН: Снощи на улицата беше прекрасно! Ще спрем да гледаме тази политическа агония ако…

payimage-604865

„Беше ясно какво ще се случи снощи при положение, че Футболният съюз, с това ръководство, което отдавна трябваше да си замине, провокира всички“. Това каза пред журналисти председателят на парламентарната група (ПГ) на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

На въпрос за поисканата по-рано днес от „Продължаваме промяната – Демократична България“ оставка на вътрешния министър Калин Стоянов, Йорданов отбеляза:

„Нали те го направиха министър на вътрешните работи“. Депутатът попита защо е трябвало на стадионът да бъде затворен. „Щеше да е много страшно да има 2000 човека, защото вероятно щяха да са толкова публика, които да скандират това, което скандираха снощи по улиците“, коментира Йорданов. Според него цялото правителство трябва да си подаде оставката.

„Снощи на улицата се случи нещо прекрасно, тъй като това гражданско общество се вдигна срещу тази неправда, която 18 години продължава да краде мечтите на всички, които обичаме спорт, гледаме футбол“, коментира колегата му Станислав Балабанов.

„За да се вдигнат хора, които са с различни футболни пристрастия, различни цветове и да се обединят срещу тази неправда, трябва да ги поздравим. И ако една десета от това, което се случи снощи в центъра на София, се случи в триъгълника на властта, много бързо всички ще спрем да гледаме тази политическа агония в момента, добави Балабанов.

Йорданов направи остра критика към БСП. Припомняме, че по-рано днес парламентът не събра кворум за започване на заседанието за гласуване вота на недоверие към кабинета.

„Най-забавното е, че вотът на недоверие е внесен от БСП“, но те се регистрираха, за да направят кворум. Предполагам, че когато се случи да има кворум, те ще подкрепят правителството, така че ще ви помоля да не броите БСП като опозиция по отношение на кабинета, добави депутатът.

Балабанов добави, че един независим народен представител „също реши да подкрепи тези, които предаде“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ