,,Най-тежката година“: Наградиха огнеборците, участвали в смъртоносното бедствие в Царево

бургас наградени пожарникари

Над 130 души са евакуирани от бедстващите райони. Равносметката е, че жертвите и щетите щяха да бъдат по-големи, ако не бяха източени навреме и двата язовира край Царево.

„Най-опасен беше този язовир, който можеше да скъса дигата. При такива ситуации хората винаги с ужас поглеждат и като те видят, някаква голяма надежда в очите им се чете. Оттам нататък адреналинът се вдига и започваш да правиш неща, които в нормални ситуации може да не си готов да ги направиш“, коментира началникът на смяната Атанас Чапаров пред Bulgaria On Air.

Тиодор и Атанас, както и още над 90 пожарникари, бяха наградени за работата си при наводненията в община Царево и пожарите край Средец.

„От последните 5 години можем да кажем, че това ни е най-тежката година. Ние полагаме усилия постоянно да се подготвяме за различни видове произшествия, правим си равносметка, правим учения на тема ПТП-та“, сподели директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас комисар Николай Николаев.

„Регионалната дирекция в Бургас е една от най-натоварените откъм произшествия. Тази година беше сполетяна от няколко тежки бедствия и всички колеги се справиха блестящо“, посочи директорът на ГДПБЗН Александър Джартов.

С почетно отличие за доблест и заслуги беше награден и директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас комисар Николай Николаев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ