Извънредно! Балотажът в Горна Оряховица влиза в съда, подозират игра с машините

payimage-577579

В Административен съд – Велико Търново е постъпила жалба от Добромир Добрев, в качеството му на кандидат за кмет на Община Горна Оряховица, издигнат от ПП „ГЕРБ“, против Решение № 218/06.11.2023 г. на Общинска избирателна комисия – Горна Оряховица, с което на втори тур в проведените на 05.11.2023 г. избори е обявен за избран за кмет кандидатът на ПП „Пряка демокрация“ Николай Рашков. Това съобщиха от съда.

Три вещи лица ще прегледат всички бюлетини от балотажа.

Основание за жалбата са евентуални нарушения при гласуването с машини. Според жалбоподателя той е получил с 424 гласа по-малко от спечелилия изборите и това са гласове само от машинния вот. Като нарушения се визират удостоверяването на хеш кода, размазан текст на машинните бюлетини, липсващ печат на други и т.н., пише 24 часа.

Делото ще се гледа в открито заседание на 21 ноември от 10 часа. Освен Общинската избирателна комисия като ответник, в заседанието могат да участват и заинтересованите страни – всички 11 кандидати в кметските избори.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ