Борис Бонев врътна задника пред ГЕРБ: Каним ги на разговори, имат добри политики

payimage-606558-1280x853

За съжаление днес също не беше избран председател на Столичния общински съвет, но има нещо положително и то е, че този път от страна на абсолютно всички групи, представени от Общинския съвет, се изяви желание да се проведат разговори. Това каза пред журналисти Борис Бонев, който отново не успя да спечели председателското място, към което се стреми неистово.

“Знаете, кметът – Васил Терзиев покани всички още миналата седмица на подобен тип разговори, но за съжаление не всички се отзоваха. Очакваме заявеното днес желание за разплитане възела с Общинския съвет да бъде реализирано чрез осъществяването на подобен тип разговори, след което ще видим как ще се развие ситуацията. Това, което е важно да се каже е, че на тези разговори стана ясно, че всъщност с всички политически сили има огромно припокриване на ниво политики. Някой би казал, че в една демократична цивилизована държава това е необходимото и достатъчно условие, за да се постигне управляващо мнозинтво. Явно обаче, че за да има синхрон за политики, да има ясни приоритети, които всички да споделят не е достатъчно.

В рамките на следващите дни до провеждането на заседанието следващият четвъртък ще се опитаме да установим какви са реалните искания на останалите политически сили така, че общинският съвет да започне да работи. Хубаво е също така и се надявам, че това ще бъде една от причините за взимане на решение следващият четвъртък – видяхме от колегите от ГЕРБ, от БСП, че има интерес вече Общинският съвет да работи по същество, тъй като много активно се изискваше днес да бъде направено обсъждане и на план-сметката за почистването, повдигна се темата и за бюджета – това означава, че с всички колеги имаме желанието да работим по същество. За да се случи това обаче трябва да бъде избран председател на СОС и да се формират комисиите“, обясни Бонев.

Той призова на разум: „Ние като най-голяма група в Общинския съвет полагаме всички необходими усилия в един демократичен процес. Ние сме подготвили вече доста доклади, които чакат първото редовно заседание, когато има вече избран председател и работата да продължи. Разговорите ще бъдат в посока конкретни политики и предложения за вкючване в бюджета, темата за председателското място в СОС, както и за разпределението на комисииите. В днешния ден ще изготвим покана от името на нашата група към всички останали, които в максимално кратки срокове ще изпратим. Преговори за коалиция с ГЕРБ няма да водим. Ще има други разговори с ГЕРБ – за конкретни политики, като този път те се надявам ГЕРБ да се отзоват на поканата, защото имат и добри предложения, които да обдъсид„, коментира Бонев.

Това е поредно негово завъртане на 180 градуса, тъй като само преди 10 дни меката китка на „Спаси София“ твърдеше, че няма за какво да преговаря с ГЕРБ. Сега обаче явно е осъзнал, че няма друг начин да сбъдне мокрия си сън – шефското място в СОС.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ