Пеевски брани МВР министъра: Денков, какво е това Радино вълнение?! Я излез ти на улицата

payimage-592184

Всички лидери сме се виждали с МВР министъра. Не разбирам това радино вълнение у премиера Денков. Виждаме се с всички министри в правителството. Калин Стоянов ми каза, че е имало опити за натиск върху него за назначаване на полицейски шефове в страната. Министърът си каза от кой е идвал този натиск.

Това заяви в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, който коментира изказването на премиера акад. Николай Денков, че трябва да се създаде парламентарна комисия, която да разследва полицейското насилие на протеста срещу БФС и че ако вътрешният министър Калин Стоянов не осъди това насилие, кабинетът ще подаде оставка.

„Не трябва да има комисия за разследване на полицейското насилие. Ние няма да я подкрепим. Какво трябваше да направят тези момчета? Премиерът и министрите да излязат от удобните си кабинети и да слязат при тях на улицата. Не е работа на вътрешния министър да осъжда полицейското насилие. Има си Инспекторат, който се занимава с тези работи“, добави той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ